dissabte, 20 d’octubre del 2007

Via Baños de Sol (La preñada) montserrat




Avui dijous aprofitant la estona de llum que ens queda a la tarda per escalar, en marc i jo decidim anar a pujar la "Baños de sól", un fantàstica via que esta uns metres a la dreta de la gomez xalmet, via molt guapa, amb molt bona roca i rapida de fer..."pateixo una petita caiguda sense incidents al primer llarg"

Primera ascensió:A.G.Picazo,T.Jimenez.1983.

Company de cordada: Marc .

Recorregut:125 metres.45.25.20.35.


Dificultat:6b/a0.(6a obligat).


Equipament:La via ha estat requipada amb parabols, tambe anem trobant algun clau i burils.Les reunions estan equipades amb dos parabols i algun buril, reunions no rapelables.


Material:14 cintes expres,cordinos per ponts de roca, i algun friend.



1 llarg: (6b/A0.) Al principi difícil però ven assegurat ,superat el desplomet anar tirant metres per terreny més fàcil fins la reunió.


2 llarg: (IV) Facilet, sortim cap a l'esquerra, trobarem un pont de roca , bastant més amunt un parabolt i un arbre.


3 llarg: (V+) LLarg guapo,aeri i amb bona presa,sortirem per la dreta per després tornar cap a l'esquerra fins trobar un clau,despres un pont de roca i dos parabols.


4 llarg: (6a/b/A0) començarem per terreny fàcil fins arribar a una fissura amb algun pas desplomat, la roca es una mica més dubtosa però esta força equipat.


Aproximació: pujarem per les escales de sant benet fins arribar al refugi, després agafarem el camí que hi ha redera i anirem baixant fins trobar una canal, pujar fins el peu de pared.

Descens:Rapel per la cara nord.


Observacions: els passos difícils estan molt ven assegurats i no son obligats.