dimarts, 27 de novembre del 2007

Via Griviola bella ( El Montgrós )




Divendres a les vuit del matí, vaig quedar amb el Manel a la vinya nova, vam estar mirant una mica les ressenyes del llibre d'en Picazo i ens vam decantar per fer aquesta via, la veritat es que ja feia un temps que la tenia pendent....

La via és molt guapa i situada en un racó preciós i solitari, re-equipada amb parabolts al 2002 per José M Porta, i ven re-equipada per cert, substituint només els burils per parabolts i respectant així caràcter de la via...quedan encara part del seu recorregut a protegir i amb algun pas una mica expo...






Primera ascensió: Manolo Martínez i Antonio García Picazo.1977.
Recorregut: 230 metres.

Dificultat: 6a ( V+ obligat ).





He fet aquesta ressenya, marcant els parabolts.

Aproximació: Agafem la pista forestal que que porta des de Can Jorba al restaurant de la Vinya Nova, a mig camí, hi ha un corriol a ma esquerra marcat com a G.R. marques grogues i blanques i també unes altres de color taronja, seguirem aquestes últimes fins al coll , aquí ens desviarem per un camine't que puja a la nostra esquerra i baixarem per l'altre banda del coll fins la canal del mig dia, continuarem per la canal amunt, i passada la vauma vivac dels plecs del llibre, trobarem un camí a ma esquerra amb les paraules " pared del Montgrós" pintades amb pintura vermella al seu inici.

Descens: Des del cim, continuem en direcció nord i baixem fins al coll , des d'aquí, baixem per l'esquerra fins la canal, arribats a la canal, la seguirem avall i passarem per l'inici del camí de pujada.




En Manel s'acomiada de la seva fidel amiga...més tard ens tornarem a trobar...


Primer llarg: 35m ( IV+ ) Llarg fàcil però una mica expo. Comencem pujant per la canal uns 25 metres, podrem assegurar-nos amb algun arbre a la nostra esquerra, quan arribem a la alçada del jardí penjat farem un flanqueig per la placa ,un parabolt ens protegira el pas, al Jardí, primer trobarem la reunió de burils de la via Yin-Yang i una mica més a l'esquerra els dos parabols de la nostra reunió.






En Manel pujant el primer llarg i jo al jardí penjat...

Segon llarg: 50m ( 6a/Ao) Llarg molt guapo, vertical i estètic, començarem per uns passos en placa, finets, però molt ben assegurats, aquí és on trobarem les majors dificultats del llarg....després d'aquests passos, continuarem amb una escalada més assequible, per una preciosa canal esculpida a la roca, que ens acompañara fins al quart llarg.

( Hi ha una reunió opcional que nosaltres vam fer servir, ja que desconeixíem que hi havia un altre de més bona quatre parabolts per sobre, per fer aquest llarg amb les reunions noves ens caldran 15 cintes exprés).







Tercer llarg: 20m ( 6a/A0 ) Llarg molt maco i amb algun pas una mica expo. Just passat la reunió nova, tindrem de superar una petita panxa que forma la canal, aquest és el pas més difícil del llarg, ells peus ens quedan trepitjant una acumulació d'herba que dificulta la sortida en lliure. ( En aquest punt nosaltres vam fer un pas d'artifo).




Quart llarg: 35m ( V+ ) Llarg expo. Al començar el llarg, hi ha algun pas fine't però assegurat amb tres parabolts, després d'això, l'escalada és més fàcil, però bastant expo, ja no trobarem res fins la reunió, i las possibilitats de auto-protegir-nos no son gaires...Aquí vaig fer servir un alien verd i un camelot del 1.

Cinquè llarg: 30m ( IV ) Llarg Fàcil des-equipat. Estem a la reunió de la gran vauma, sortim flanquejant per la dreta fins agafar un altre canal i continuem amunt fins trobar la R5.

En Aquest llarg el Manel va fer servir els Camelot 0' 5 . 0' 75 . 1 .






Sisè llarg: 35m + 20m ( IVº/IIIº ) Llarg tombat des-equipat. Aqui vaig fer servir l'alien blau.

Amb cordes de 60 ja podrem arribar fins al cim. nosaltres vam fer servir una reunió intermitja.

Escalada realitzada el 23-11-2007.



Part d'una reunió antiga de la via...La bellesa d'uns ferros vells......





Baixant per la Canal del Mig Dia, vaig flipar amb aquestes formacions de la selva Montserratina.

5 comentaris:

Raquel ha dit...

Enveja... enveja és el que jo tinc en veure que no pares de fer via llarga!!!

Miquel Sabadell ha dit...

Que va Raquel vaig fent el que puc...i pràcticament tot ho tinc de fer entre setmana...

Piter ha dit...

M'apunto a la llista dels envejosos... aixo de poder escalar entre setmana i trobar gent per anar-hi es un luxe !!!

Gatsaule ha dit...

Una via maca i en un lloc genial, enhorabona ! La canal que fa la roca es realment curiosa.

T'has currat una bona ressenya, però s'hauria de poder ampliar, per anar bé !

Miquel Sabadell ha dit...

Ei Raquel i Piter, pense-ho que molts findes em toca treballar...si no escalo entre setmana, buff ...escalaria molt poc i em deprimiria,jeje!...la breitat és que sempre busco gent per escalar entresetmana, i ja et dic que és difícil, i més ara quant fa fred.

Ei Gatsaule, això de poder ampliar les resenyes m´ho va comentar en Piter l'altra dia , soc una mica negat amb l'ordinador, i no se per que passa això, jo quant la obro directament al meu ordinador es veu bé, però quant la vui obrir al bloc no fa res...aviam si puc averiguar com fer-ho i arreglaré totes les ressenyes que he penjat.