dijous, 3 de gener del 2008

Via Invitación 6b ( Montsià- Roca Blanca )

Sortim de cap de setmana en Marc, en Manel i jo... buscant el suposat calor d'alguna pared solejada dels Ports, la meva idea era fer la via La Vida Secreta , a la Roca Dreta de les Valls i la Mas Colomer , a les Moles de Benet... arribem a la zona divendres nit i tot és veu bastant emboirat...es fa de dia...continua emboirat...fa molt fred...fem una mica de temps ...la boira persisteix...finalment s'ens inflen els ous te tant esperar i marxem a buscar el sol...decidim anar al Montsià, després de fer km i mes km , finalment arribem al lloc! ens espera una petita aprox de 30 minuts..i per fi podem tocar la roca... putada!! és una pared per escalar de matí, així que el sol ens acompanya molt poca estona...

La via Invitación és l'escollida, via molt guapa per cert, al peu de via ens trobem amb un grup d'escaladors locals... indiquen al Marc el traçat de la via, i quan el Marc comença a pujar pared amunt , amb uns quants catxarros per si de cas , ens veuen als tres amb el casc a peu de via...se sent el comentari del dia.. "Sou clàssics vosaltres", ????? , jeje! la veritat és que no se ni el que som! una mica paquets si que som!

Fem la via en cordada de tres, en dos llargs, ...tot i així, no ens queda temps per fer gaire més ...al finalitzar la via, vam fer el primer llarg d'una via del costat 6b.
Primera ascensió: Sebastià Colome, Jordi also "Choli", José Lana "Tailor".1992.

Recorregut: 90 m.

Dificultat: 6b. ( 6a obligat ).

Equipament: Parabolts.

Material : 12 cintes exprés.

Orientació: Sud-est.

Accés: Per la N-340, en sentit València, passada l'entrada a Sant Carles de la Ràpita, entre el Km. 1069 i 1068 a la dreta, pista asfaltada en direcció a les pareds, al cap de dos km hi ha un petit aparcament, caminem per la pista ara de terra, fins una masia, on comença el sender que ens porta a peu de pared, 30 minuts.




Just al peu de via, enganxada a la pared, trobem una cara d'una mora feta artesanalment.
Aquí podem veure les ressenyes de la zona.( Jo pensava que era un Indi )

http://musdatura.blogspot.com/




El Marc començan la via , El Manel l'assegura, es pot veure la figura a la pared...

L 1 ( 6a-6a ) Llarg guapo de placa, amb algun pas força fine't al mig , molt ben assegurat , trobem la reunió molt aprop del terra , i nosaltres decidim enllaçar els llargs fins arribar a una reunió opcional que ens marca la ressenya. El que seria el segon llarg , la segona part del primer, per nosaltres...tambe és molt guapo, hi ha un pas curiós, un pel desplomat però amb bon canto.



A dalt, es pot veure al Marc, fent el pas guapo del segon llarg.

L2 ( 5+- 6b ) El primer tram és de tramit, amb un pas de 5+, encara que la majoria del llarg és de IV, l'ultim llarg és el més guapo, pel meu gust... 6b de placa amb passos i trams desplomats, foradets, regletillas. molt maco i gens fàcil...em toca fer una parada a mig llarg.

En resum, la zona esta força bé per escalar al hivern, encara que el sol marxa a les 15:00h, vies atlètiques i exigents, de caràcter totalment esportiu, prometen una jornada divertida ...això si ...tinc de dir que per nosaltres, va ser un premi de consolació... ja que portàvem un altre idea ...tot i així, m'ho vaig passar molt bé amb aquest parell!!

4 comentaris:

Llorenç ha dit...

Bones Miquel!!

quina putada la boira! Es bastant normal que si hi ha boira tant intensa per lleida també n'hi hagi a la cara nort dels ports...(hi he viscut molts anys!)
Ara no tens escusa per tornar, la KRT encara la tinc pendent però la Mas Colomer es impresionantment guapa! els dos llargs de fisura son els més guapos tot i que la roca en algun moment es delicadeta! la resta a disfrutar!

Bona any Miquel!

Anònim ha dit...

hey mikel!.
celebro que te haya molado la zona.
la conocias?
deduzco por tus comentarios que ha sido la primera vez que te has perdido por el Montsià, que nada tiene que ver con "Lo Port".
tu apreciacion de la via invitacion raya la perfeccion siguiendo al pie de la letra la via del Pep.
la referencia que haces de la zona esta un poco desfasada, esas reseñas son las primeras vias que se hicieron,(por cierto sin citar lo mas minimo sus autotres)
ha llovido mucho desde esa epoca, si quieres ver la realidad de la zona, solo tienes que dar un paseo por http://musdatura.blogspot.com
no esta todo, pero si una clara situacion de los diferentes sectores de escalada la serralada del Montsià y algunas otras zonas de les terres de l'Ebre.
PD. el indio, es una mora

Miquel Sabadell ha dit...

Hola L'ampostino!, jeje! perdona la meva ignorancia, la veritat, era el primer cop que escalavem a la zona,i vam anar de rebot... anavem amb poc temps i no vam poder gaudir gaire del lloc, encara que la zona està prou guapa, sobretot si estas fort, ja m'agradaria tidre un lloc així aprop de casa... li vaig veure més cara d'Indi que de Mora,jeje ,però sense voler faltar al respecte a ningù, el que si que faré es afegir el nom dels aperturistes, i el bloc del musdatura, per qui ho llegeixi tingui bones referencies,

Miquel Sabadell ha dit...

Hola parella, La Mas colomer pintava molt bé, vam estar al peu de via, però l'orientació i la temperatura ...ens va tirar enrera.

La KRT és un obra d'art, la vam fer l'any passat, via que segur tornaré a repetir.

Ei l'ampostino tot corretgit, merçi per la crítica constructiva, Per cert bones referencies al Musdatura, Ara recordo haber sentit als escaladors locals que hi havia al peu de via parlar del bloc.