dijous, 6 de març del 2008

Via LLepet, 120m, 6b+( 6a obl ). ( Serrat dels Monjos )

.

Dimecres passat, en Marc i jo teníem feina pendent al Serrat...l'altre dia, vam poder fer els dos primers llargs d'aquesta mateixa via, se'ns va fer de nit..i vam tindre de finalitzar la via, enllaçant l'últim llarg de la via Peperoni, evitant així ,els dos últims llargs, que per cert , eren els de més dificultat..i després d'haver-los fet , podria dir de lo més guapo...Aquest cop estàvem al peu de via a les 17h, o potser una mica abans, i tot indicava que aquest cop tindríem èxit..

De la via, puc dir, que pel meu gust, és un viot, una via, que hem trobat difícil , sostinguda i molt maca, per mi de les millors que he fet al Serrat, la roca és força bona en general, les assegurances les justes, més aviat alegres... Una via bastant variada per la longitud que te... trobarem una mica de tot... fissura, diedre, placa, i un petit desplomet...sens dubte, una imprescindible de la zona, 100% recomanable per qui li agradi la clàssica i ficar algun catxarret mentre escala...
Primera ascensió: F.Rosell, T.Jimenez i V.Esteve.

Recorregut: 120 metres.

Dificultat: 6b+ ( 6ª obligat ) Els passos difícils tots protegits amb expansions o Claus.

Equipament: 18 espits, 3 burils, 9 claus.

Material: friends nº ½ al 2 ½ , aliens , bagues per savines.

Aproximació: Des de les coves del salnitre agafem el camí que ens porta al Serrat, la via queda situada uns 30 m a la dreta de la Picic i la"oferta especial".

Descens :baixem per la dreta i clàssic ràpel .

L 1: 6a Comencem en un diedre una mica cutrillo , amb roca no gaire bona, on podrem veure un clau ,a uns tres metres del terra, continuem diedre amunt fins arribar a una petita vauma, des d'aquest punt flanquejarem a la dreta i superarem un llavi, amb un passe't que tira un pel enrere, pas assegurat amb un clau, que per cert,el clau queda un pel amunt, i tens de fer el pas abans de xapar-lo, i fa de mala auto-protecció...des d'aquí continuem recte, trobant alguna cosa d'equipament que ens marcara el camí fins la reunió.
.
.

Jo iniciant la via...

L 2: 6a+ Comença amb un diedre força vertical, hi ha un pas molt fine't i difícil per sortir del segon clau, la resta del diedre no el regalen , però es deixa fer amb més facilitat...al finalitzar el diedre, comença una placa tombada, un pel expo , Peró fàcil de grau, fins arribar a un gran bloc que superarem per la dreta, per després flanquejar a l'esquerre fins la reunió.



A sobre, en Marc ,currant-se el diedre del 2'n llarg..
A sota , foto feta des de la R 2, jo estic al tram de placa fàcil...





L 3: 6b+ Les expansions ens marcaran el camí... llarg molt bo, totalment plaquero , amb dos o tres passos difícils i tècnics a mig llarg, passos difícils no obligats i molt ben assegurats amb espits, cosa que motiva a forçar en lliure, les assegurances allunyen un pel a la resta de placa.



En Marc, remuntant el tercer llarg...

L 4: 6b Llarg difícil i mantingut...Sortim per l'esquerre de la reunió, fins arribar al diedre, l'entrada al diedre forma una panxa fissurada, pas tècnic per entrar al diedre, on cal col·locar-se molt be, la resta no es gens fàcil, però es fa millor , la dificultat va m'enguant a mida que ens anem apropant a la reunió.


El Marc entrant al diedre de l'últim llarg...

En resum una via molt bona i força mantinguda, on disfrutarem molt, sobretot si anem amb el grau suficient per fer-la en lliure, en el nostre cas, ens va costar lo nostre , però vam encadenar tota la via..

7 comentaris:

QUIMI ha dit...

Ei Miquel! Aquesta la apuntare a la llibreta,te bona pinta!

Miquel Sabadell ha dit...

Ei quimi, molt bona ! realment ens ho vam passar de conya ...

edunz ha dit...

ei miquel! bona via, bona pinta. Ja veig que els follets del bosc tornen a gaudir de les cuques de llum!
has vist que no hi ha els graus a la resse? amb l'explicació es van seguint els graus però...
cuida't!

Llorenç ha dit...

je je jee!!! bona miquel aquesta!!!
amb nocturnitat i alebosia!
La ventatja d'anar tard a la via es que no t'hauràs d'esperar a que et toci el teu número!ni que et tirin pedres!

felicitats per la via!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Pekas ha dit...

guapa vía... aquesta si que me l'apunto... :-))))))

Vinga ...llibreta nova... nous projectes...

( i graçies per la piada... per cert... si la faig... ja no será a "vista"... noooo..???? )
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD
jejejejejejejejejeeeeeeee....

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.