diumenge, 2 de març del 2008

Via El Exorcista-Extrany Mirall Llunar 7a+ (6a/A1e) ( El Faraó )


El cap de setmana passat el vaig passar am el M.pallerols per Montserrat, dissabte esportiva Montserratina a la zona del Faraó de baix i diumenge...aquesta via , que realment vam fer per error i ganduleria...la idea era fer la via Estrany Mirall Llunar al mateix pany de pared. No tenia constància de cap altre via, així que al arribar a peu de pared, busquem els suposat equipament de burils, no portem ressenya , ja que no volíem carregar amb el llibre, buscant pel peu de pared, donem amb dues xapes de les antigues , un buil i un espit, amb unes inicials marcades a la pedra, "Ex" o alguna cosa semblant...vam pensar , que com els re-equipaments montserratins estan de moda, dons potser l'han re-equipat, i jo no m'he aseventat... ja que des de baix no vaig veure cap altre via..


Ens posem amb la suposada via ...i només començar, ja començo a dubtar ..buff això es veu tot nou, no és veu cap forat antic.., i molt dur...ja que estem , dons seguim...


No hi ha dubte, la ressenya que porto al cap, no coincideix amb res amb el que estem fent...però com la via pinta bé...dons seguim per l'Exorcista. Resulta ser una bona via d'esportiva...però que donat el seu grau dur , ens arrosseguem bastant...i fem en artificial els trams dificils.

Donat que ens vam ficar a la via "El Exorcista" per Equivocació, desconeixíem que la via continuava molt més a l'esquerre, fent un tram caminant.. vam decidir finalitzar l'escalada per L'Estrany Mirall Llunar...

.

En conjunt , una via recomanable i segura.

.

Trobem això al peu de via.
Primera ascensió: Oscar Castanye. Javier Figuereo. Joan Boter.2005.
Recorregut: 100 metres.
Dificultat: 7a+ ( 6a/A1e ).
Material: 15 exprés. Estrep
Equipament: El Exorcista parabolts, Mirall estrany llunar burils.
.


.
Ressenya treta de la plana de onaclimb.

L 1, 6b+? ,... Llarg molt guapo..el començament és força explosiu, uns tres metres de placa desplomada, amb bona pressa , però passos llargs, per després continuar per placa lleugerament tombada, amb passos més agradables i humans, fins arribar a un tram de pared totalment vertical , on trobarem algun passe't fi, en aquest punt comença una travessa a ma esquerre de varis metres fins arribar a la reunió.

( Per mi aquest llarg és de 6b+/6c, només pel primers metres, la resta 6a+/6b ).


L 2, 7a+ ( 6a,A1e ),Vertical i explosiu... El llarg comença molt dur, amb una placa molt vertical, amb pressa petita, durant uns quants metres, després es va tombant una mica i l'escalada és més fàcil.


( En aquest llarg no tinc cap possibilitat, així que pujo en artificial fins on li veig color....)


.



L 3, 6a, Només sortir de la reunió , tenim de superar una panxa , d'aquestes que et quedes sense peus i tot es tracció de braços, o millor dit de dits......pas explosiu, superat això la cosa és posa fàcil i tombada , i va en travessa a l'esquerre fins la reunió.

.







El Manel al 3º llarg..

L 4, 6a,Ae, penúltim i ultim llarg de la via Estrany Mirall llunar , des de la reunió, fem una petita travessa a la dreta, trobem una reunió amb tres burils sense xapa, des d'aquest punt empalmem amb un trosse't del penúltim llarg de la mencionada via, tram vertical amb bona pressa, dos burils assegurant el pas, després la pared és tomba , flanquegem a l'esquerra fins trobar una reunió de burils, aquí comença L'Ae de l'ultim llarg, burils rovellats, bastant junts entre ells, fins el cim...

.



.
Jo a l'ultim llarg, sortin per l'Extrany Mirall Llunar...

6 comentaris:

Petrus ha dit...

Malgrat l'errada, vàreu disfrutar una bona via!

(Per cert, el link al B2EC apunta a l'entrada al B2EC i no a l'entrada del teu blog)

Miquel Sabadell ha dit...

Hola petrus, va estar força bé! ara tindrem de tornar per fer la que tocava...gracies per lo del link , ja està arreglat...

Mingo ha dit...

Ostres , ahir que tornavem d'escalar del Montsec de Rúbies; amb el meu colega comentavem que ara que venia més caloreta podriem fer aquesta via. Nosaltres entrarem per l'estrany mirall, 7a+ encara ho veig una mica lluny.
Felicitats Miquel i gràcies per les teves explicacions. Ha de ser una mica pesat pujar amb el silent de segon. Amb el jumar, puges molt lliure per que corre sol i si caus et quedes enganxat a la corda, no hi ha cap cop violent a la corda. Suposo que deu de ser semblant al sistema del Gatsaule.
Un plaer llegir-te, fins la propera

Gatsaule ha dit...

Ja et dic jo que estàs fort, ficant-te en aquesta mena de vies serà difícil que m'enredis.... I això que al Faraó l'hi tinc ganes !

Mingo, si el sistema és semblant, però cal portar el jumar molt ben enganxat al baudrier, de manera que en cas de caiguda et paris immediatament. En una caiguda una mica llarga es podria trencar la camisa, però només si tinguessis molt mala sort.

Pekas ha dit...

Por supuesto el "efecto bloguer" me obliga a apuntarme esta vía para hacerla en breve... :-))))

Guapa combi... me la apunto...
:-)))))

Miquel Sabadell ha dit...

Ei Mingo, jo tindre que tornar per fer l'Estrany Mirall..això del 7a+...si ho fas en lliure clar...i jo de moment ,ni menjan moltes sopes!

No t'enredare Joan, hi han moooltes vies per ca la Montse..ja trobariem la indicada!jeje!

Hola Pekas,si vas a fer-la, segur que t'agradara, Molt ben assegurada amb parabolts, encara que jo la vaig trobar difícil pel grau que marca la ressenya, ja comentaras com la veus!