divendres, 22 de febrer de 2008

Via Calçotets 6c ,320 m ( Pic de Sant Cugat- Sopeira )( Foto encapçalament treta de la plana d onaclimb )http://www.onaclimb.com/luichy/logescales.htm#sopeira

Després de passar un parellde dies a Gabarnie i aprofitant el Camí de baixada , vam pensar en fer alguna via equipada i de caràcter esportiu per entrar en calor, i vam encertar... no havia escalat mai en aquesta pared, em va semblar molt tranquil·la i amb una roca curiosa i diferent.

Primera ascensió: Luis Alfonso. Ademir Castillo.

Recorregut : 320 metres.

Dificultat: 6b+ ( 5+ obligat ).

Equipament: Via pràcticament equipada amb parabolts ,claus i ponts de roca.( clape's pintades color vermell) Gairebe totes les reunions rapelables.

Material: Unes 16 cintes exprés, Pot anar bé algun friend mitja i petit i bagues per savines .
Descens: 6 ràpels que coincideixen amb algunes de les reunions, la corda s'enreda bastant amb els matolls i queda frenada amb les repises.Ressenya de onaclimb, aquí l'enllaç:
http://www.onaclimb.com/luichy/logescales.htm#sopeira

L 1: 6a+ 50. comencem per una placa tombada i amb bona pressa, fins arribar a un ressalt de roca mes vertical amb un passe't, per finalitzar el llarg superant una fissura ample un pel desplomada, després un trozet caminant en direcció a la pared fins la reunió. ( la dificultat es concentra en un parell de passos ben assegurats )
(A dalt , Manel al final del primer llarg )

L2: IV+ 50m. LLarg cutrillo de tramit, roca mediocre i selvàtic.

L3: V+ 20m. Llarg de placa lleugerament tombat.

L4: 6b 40m. De lo millor de la via , fissura inclinada , molt estètica i amb algun pas fine't, totalment equipada, a la part superior de la fissura, podria anar bé algun friend mitja o gran, per escurçar distancies entre assegurances, quan sacava la fissura , encara ens queda un pas fine't de placa abans d'arribar a la reunió.

( Jo mateix al 4º llarg )

L5: Vº 20m. travessa fina que marxa a l'esquerra per després pujar recte fins la reunió, roca bruta en algun punt.

L6: 6b 40m Placa tècnica, amb passos molt finets i molt macos.( un altre dels llargs que més em va agradar )


L7: V+: 40m supera un contrafort amb fissures transversals , bona pressa i ben assegurat.

L8: 6c: 50m Pel meu gust ,el llarg més guapo i difícil ,de la via, pasos tecnics i força fins entre la primera i tercera xapa, va perden dificultat a mida que anem pujant.( portar moltes cintes exprés). ( jo diria que és un 6c fácil o més aviat un 6b/6b+ , el vam encadenar sense gaires problemes...) ,en aquest llarg pot anar bé alguna baga per savines.Encadenem tota la via correctament,, de material vam fer servir l'alien verd al 2º llarg.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Miquel, la graduación de la reseña corresponde a la primera ascensión.
Después la repetimos y ya afinamos un poco más, actualmente el L1 lo tengo de 6a y el último de 6b+, por el primer paso de adherencia, luego ya es bastante más fácil.

Raquel ha dit...

Aprofitant els quilòmetres al màxim ,eh!!!
Doncs pinta bé la via... me l'apuntaré com a pendent quan hagi escurçat la llista de pendents, que si no m'agafa l'estrés!! je, je!!

Una abraçada!

Mingo ha dit...

Miquel, guapo el lloc, a més ara aquest temps hi ha poca gent. A la paret no sé si ha ha un microclima, però a baix pot fer fred de collons, en canvi a la paret s'està de puta mare. A més les vies , al menys les que jo he fet (cosa, que pagui Pujol i Ramona), són molt maques.
Vinga MIquel, felicitats i dorm una mica ehhhhhh.

Gatsaule ha dit...

Una bona via i un molt bon lloc per escalar, llàstima que quedi tan lluny !

Miquel Sabadell ha dit...

Hola Luichy,pel que dius en aquest comentari , coincidim en la graduació..ens va agradar la via.

Raquel, si vas de pas per la zona és una via rapida de fer i ben assegurada, no hi han paranoies...cuidat i a tibar-li!

Ei Mingo, força interessant el lloc, és un lloc que queda de pas i esta força bé per rematar una sortida..La que pagi pujol ...serà la propera. vaig dormin quan puc..jejej


Hola Joan, te uns llargs molt macos i un parell que no tant , però en conjunt et deixa un bon regust! bones escalades!!