dimecres, 24 d’octubre de 2007

Via Sangre Sudor i Lagrimas (Vegacervera)

VIA REALITZADA DURANT LES VACANCES DE SETEMBRE. 23-09-2007 .

Després de sortir fugin de la zona de Fresnidiello, fins els collons de les pluges, decidim baixar més al sud i poder gaudir al menys d'un altre dia d'escalada en pared.

Les "Hoces de Vegacervera" indret situat a la "Cordillera Cantàbrica", a uns 45 km al nord de Lleó, entre els pobles Felmín i Vegacervera .
Es un llarg congost de mitjana alçada, per on passa el riu Torio i la carretera que uneix els dos pobles.
Trobem una gran quantitat de vies a les dues bandes del riu. Podrem escollir entre vies clàssiques des-equipades, vies totalment equipades, esportiva, etc... nosaltres escollim "Sangre Sudor i Lagrimas" A la pared de la Nani, sense dubte una de les semi-equipades més recomanables de la zona, i la veritat, encara que la llargada de la via no és res de l'altre mon, varem disfrutar de valent amb el seu traçat super variat.
El màxim plaer va ser poder encadenar-la netament...cosa estranya en mi, quan passo del 6b.
Primera ascensió: O.R.Fenández, L.Alvarez. 1995.

Company de cordada: M.Pallerols.

Recorregut: 250 metres.
Dificultat: 6b+/A0 .6a+ obligat

Horari: 4 hores aproximadament.

Equipament: Parabols i algun espit. Reunions Rapelables.

Material: Joc de tascons, jog de friends.Han des-equipat uns quants trams de via que originalment estaven equipats.

Primer llarg : Només començar la via ja tenim el pas clau del llarg, rotllo bloc amb canto romo. LLarg equipat.

Segon llarg: Es un llarg de tramit, facilot, per auto-assegurar en algun tram.

Tercer llarg: Guapissim!! "canalizos" típics, una mica patinosos combinats amb passos d´aderencia, esta molt ben assegurat i dona peu a pujar "a muerte".

Quart llarg: Fissura desplomada, allà on comença la fissura han tret els parabolts, es protegeix molt be amb els frieds Nº2 i 3. Jo diria que és 6b i no 6b+.

Cinquè llarg: Força vertical i amb un pas en travessa molt guapo, just al pas xungo han tret un parabol "que sobrava".
Aproximació: Aparquem al parking del bar La Roca, ara en ruïnes.Travessem el riu com podem, i just davant comença la via. A les fotos es veu el parking.

Descens: Podríem rapelar o be continuar Pujant uns 100 metres caminant i després agafar una canal que baixa per la dreta.
A L'ULTIMA REUNIO
Si passem la zona d'escalada i seguim pujant per la carretera trobarem una carretera que porta a les coves de Valporquero, una mica abans d'Arribar a les coves, hi ha aquest lloc per dormir amb gespa i tranquil·litat.0 comentaris: