dimarts, 30 d’octubre del 2007

Via Tuaregs ( Roca da la Palleta )



¡¡QUINA MERDA EL CAMBI D'HORA!!


Avui dilluns he quedat amb el Marc per escalar... El canvi d'hora ens ha fotut bé!!, escalarem igualment ... bé, dons veient que tenim poc temps, no ens hem complicat gaire... Em quedat a les 16:00h a la VinyaNova com habitualment fem...llàstima que a les 18 ja és fosc...
Decidim fer la via Tuaregs, d'aquesta pared, ara només ens restarà la moby dick.
Com a la resta de vies de la pared, la roca és de primera qualitat, la via està molt ben assegurada amb parabols, bastant juntets, és una via ràpida de fer, de fet ens a donat temps a pujar i baixar i no ens hem tingut de possar el frontal ni per rapel.lar...

Primera ascensió: Edu Torrent, Raul Alvarez, Joan Vidal. 22-11-06.

Company de cordada: Marc.

Dificultat: 6a+ (5+ obigat).
Recorregut: 122 metres.

Equipament: Parabols i algun pont de roca, no estaria de més portar un parell de cordinos, per quan els que hi han estiguin xungos. Reunions rapelables.

Material: Cintes expres.

Aproximació: Pugem per la canal de l'artiga alta, fins trobar unes cordes i cadenes, una mica més endavant trobarem la pared, la via és l'última que trobarem a la pared, just al costat dret de la Tomàquets d´Amagatotis.
Descens: Per la mateixa via.La via esta preparada per rapel.lar amb corda de 70m o dues de 50m o 60m.

Llarg 1: 30m ( 6a, ), comença amb una placa vertical amb bona presa, va tombant poc a poc a mida que anem pujant... està molt ben assegurat amb parabolts, m'ha semblat un llarg de 5+ .Molt guapo...



Llarg 2: 35m ( 5+,5+,V) Placa amb bona pressa , una mica més tombat que l'anterior , però també molt maco.



Llarg 3: 32m (IV+,IV,IV) llarg bastant tombat.

Llarg 4 :25m ( 6a+. 2 pasos ),V,IV.), El llarg més exigent de la via, la reunió esta situada a una gran rapissa, he trobat els dos primers passos de 6b i no de 6a+, sortideta rotllo bloc, una mica desplomat i amb passos llargs...potser tenia mal dia...

Realitzem l'escalada el 29-10-2007.


Observacions: En general la via esta força bé, es del tot recomanable si busquem alguna cosa sense complicacions, perfecte per combina-la amb algun altre via del sector. Nosaltres hem empalmat els dos últims llargs amb cordes de 60 i sobra corda, però no ho recomano.

Un detall ... Quan van obrir la via , algún cleptòman desaprensiu va robar el material que havien instal·lat al primer llarg, vaig llegir-ho al fòrum del caranorte...merçi nois per la perseverança!!



Marc arribant a la segona reunió.

3 comentaris:

Raquel ha dit...

Ei Miquel, doncs me l'apunto! Sembla una via perfecte per fer una escapadeta quan disposes de poques hores, no? Quanta estona diries que es necessita des del Bruc? (aprox cotxe + aprox peu + via + ràpels + descens fins cotxe + retorn al Bruc).
Això que comentes que van treure material... ara ja hi torna a ser?
Gràcies!!
I una abraçada!!

Raquel

Miquel Sabadell ha dit...

Ei Raquel! dons si vas per feina... jo crec que amb 3 hores podries fer-la , però si disposes de més temps...no se si has fet la Pere Segura o la Trempat T'empaito, son molt guapes i es deixen fer molt bé.Petonas!

Miquel Sabadell ha dit...

Me'n oblidava, això del material va ser quan estaven obrin la via per primer cop, després ho van equipar de nou...no se com hi ha gent amb la poca ètica de fer això.